INSPEM TRAINING WORKSHOP : DIGITAL 2D ANIMATION | INSTITUT PENYELIDIKAN MATEMATIK
» AKTIVITI » INSPEM TRAINING WORKSHOP : DIGITAL 2D ANIMATION

AKTIVITI

Tajuk Acara
INSPEM TRAINING WORKSHOP : DIGITAL 2D ANIMATION
Tarikh
17 Oct 2019 - 17 Oct 2019
Masa
Makmal Komputer Ulugh Beg, Tingkat 2, INSPEM, UPM.
Ringkasan Acara
Bengkel satu hari itu bertujuan untuk membantu para peserta mendapatkan pengetahuan asas tentang teknologi animasi yang menakjubkan dalam langkah cepat dan mudah. Peserta akan belajar memanipulasi grafik vektor menggunakan perisian animasi yang popular. Bengkel ini akan memperkasakan kreativiti kemahiran peserta reka bentuk grafik dan animasi untuk menghidupkan formula matematik, teks, imej dan aksara mudah. Memandangkan kepentingan watak dan animasi 2D dalam reka bentuk, bengkel ini mengambil peserta melalui teknik fundamental 2D animasi terpilih, dan mendapat kemahiran asas untuk mencipta grafik, watak, dan animasi 2D untuk Matematik. Dengan kemahiran asas ini, para peserta kemudiannya dapat bergerak ke arah mewujudkan animasi 2D yang lebih kompleks dengan sendirinya pada masa akan datang.

Kemaskini:: 03/10/2019 [noorizzati]

SXDcXA1~