Audit Dalaman Swaakreditasi | INSTITUTE FOR MATHEMATICAL RESEARCH
» NEWS » Audit Dalaman Swaakreditasi

Audit Dalaman Swaakreditasi

SERDANG, 5 Mei 2015 – Universiti Putra Malaysia (UPM) akan melaksanakan Audit Dalaman Swaakreditasi yang bermula pada hari ini dan berakhir pada 8 Mei 2015.

Pengarah Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (CoSComm), Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris berkata audit dalaman itu merupakan persediaan awal UPM bagi menjalani Audit Pengekalan Swaakreditasi oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) yang dijangkakan pada 28 September hingga 2 Oktober 2015. 

“Audit dalaman swaakreditasi adalah penting untuk UPM membuat penambahbaikan secara menyeluruh yang melibatkan semua entiti akademik dan PTJ yang menyediakan perkhidmatan sokongan supaya jaminan kualiti akademik UPM berada pada standard yang lebih cemerlang”, kata beliau ketika memberi ucapan pada Taklimat Pembukaan Audit Dalaman Swaakreditasi di sini, hari ini.

UPM telah mendapat status swaakreditasi pada tahun 2010 dan pelaksanaan Audit Pengekalan Swaakreditasi oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) adalah sebagai syarat penilaian semula institusi yang telah dianugerahkan status swaakreditasi sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh lima tahun.

Date of Input: | Updated: | amir_peli

MEDIA SHARING

INSTITUTE FOR MATHEMATICAL RESEARCH
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769-6878
00-0000-0000
SXDDBAe~